Omgeving

Alle informatie over de omgeving rond Saint-Jean-d'Arves en het nabij gelegen Saint-Sorlin-d'Arves en over alle activiteiten in zomer en winter vindt u via de websites www.sja73.com (Saint-Jean-d'Arves) en www.saintsorlindarves.com

 

In de winter ligt de nadruk uiteraard op sneeuwpret, skiën en snowboarden. Onze chalet ligt op twee kilometer van de skilift van Saint-Jean-d'Arves (La Chal) en op vier kilometer van de skiliften van Saint-Sorlin-d'Arves. Via deze liften heeft u toegang tot het volledige skigebied van Les Sybelles en tot 310 kilometer skipistes.

Vlak aan ons huis vindt u een halte van de skibus van Les Sybelles. Deze brengt u in geen tijd naar de skilift van Saint-Jean-d'Arves (La Chal).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer info over het skigebied Les Sybelles en het plan van de pistes vindt u via de website www.sybelles.com.

 

Na een lange skidag kan u ontspannen in onze sauna.

 

In de zomer staat de wondermooie natuur van de Alpen centraal. 

 

De sportieve fietser vindt er alle mythische cols van de Ronde van Frankrijk terug. De chalet ligt vlakbij het parcours van de Marmotte en de toppen van de col de la Croix de Fer en de col du Glandon. Maar ook andere legendarische cols bevinden zich op fietsafstand. De voet van de Alpe d'Huez ligt op 45 kilometer van de chalet (via de afdaling van de col de la Croix de Fer), de voet van Les Deux Alpes op 60 kilometer. De startstreep van de col du Galibier, col du Télégraphe en col de la Madeleine bevindt zich op 30 à 40 kilometer van onze chalet. Deze verschillende cols kunt u dus in meerdere dagen verkennen.

 

Rond de chalet kan ook uitgebreid gewandeld worden in de omliggende bergen. Vanuit de tuin vertrekken verschillende wandeltochten die u leiden naar adembenemende uitzichten, bergmeren en gletsjers. Ook meerdaagse wandeltochten, met overnachting in berghutten, zijn mogelijk. Met enkele stafkaarten in de hand geeft het gebied zijn mooiste geheimen prijs. Enkele van deze wandeltochten vindt u via de website 

 

https://nl.wikiloc.com/routes/wandelen/frankrijk/rhone-alpes/saint-sorlin-darves.

 

De chalet bevindt zich in een oase van rust. Bij het ontbijt of tijdens een aperitief of barbecue kan u van op het terras rustig genieten van de omringende bergwanden en uitzichten.